19 december 2016

EXAMENSDAG

Lifestyle

Så var dagen här när jag inte längre är en studerande utan en estenom och har en yrkeshögskoleexamen inom skönhetsbranschen. Redan under dimissionstalet kom frågan vad ska ni göra nu efter studierna och säkert kommer den komma många många gånger under den närmaste tiden. Vad ska jag göra då? :)
 
De här 3,5 åren som jag har studerat till estenom har verkligen gått med sådan fart och det känns redan som en evighet sen vi bodde på åttonde våningen i Vasa centrum det första året. Jag träffade en gammal jobbkompis för någon vecka sen som frågade vad jag håller på med just nu och jag berättade att jag snart skulle få min examen. Personen svarade att hon glömt att jag var studerande eftersom jag har haft så många andra saker på gång. Vad har hänt då under dehär 3,5 åren?
 
Här kommer en snabbspolning av 3,5 senaste åren: Vi började med att flytta till Vasa under hösten och på jullovet åkte vi och tittade på fyra små söta mopsvalpar. I februari började jag och Jannike bygga upp bloggportalen Autre och i mars åkte vi till Paris där M friade. Hemma tillbaka nyförlovade hämtade vi hem lilla Kenzo. I Maj öppnade vi äntligen Autre och jag och M flyttade från Vasa. Under hela våren hade vi kollat på lägenheter och i Juli hittade vi vår radhuslägenheten i Skata. På hösten började jag pendla till Vasa tillsammans med Tanja och här hemma höll vi på och renoverade för fullt. På våren besökte jag och Jannike London, Milano, Paris och Stockholm under fashion week. Under våren började jag också jobba på Bros igen och till sommaren började vi planera vårt bröllop. Under hösten vann jag årets mode och skönhetsblogg på Galan. På våren var vi i full gång med tillverkning av bröllopsprydnader och jag åkte ner till Helsingfors tillsammans med brudtärnorna för att pröva ut en bröllopsklänning. Senare under våren blev jag kidnappad på möhippa och bröllopsfixet var i fullrulle. Under sommaren gifte vi oss och åkte iväg på den efterlängtade bröllopsresan. I början av hösten avslutade vi Autre och jag fortsatte att skriva på mitt examensarbete. Jag startade lite senare mitt egna företag och presenterade mitt examensarbete tillsammans med resten av klassen. Nu sitter jag här i vårt vardagsrum med julgranen lysande och adventsljusen brinnande efter att ha fått min examen idag efter 3,5 års studier.
 
Under 3,5 år har jag lärt mig så otroligt mycket, inte bara om skönhetsbranschen men också om mig själv. Det har hänt så otoligt mycket och det har varit som en bergochdalbana. Autre starten, när vi hämtade Kenzo och bröllopet har varit några av de högsta topparna och när drömmen med Autre gick i kras åkte jag riktigt ner i botten. Idag gick jag ut ur skolan betydligt mera ödmjuk än när jag började och med en längtan efter att äntligen få njuta av allt jag åstadkommit under de tre senaste åren. Där har ni också svaret på frågan vad jag ska göra nu när jag är klar. Njuta av livet som nygift i vårt egna hem med Kenzo och fortsätta lära mig och utvecklas i mitt arbete. Jag trivs på himla bra med att arbeta på Bros och med det egna företaget som jag har gjort nu i december. Att det nästan varje dag också trillar in bokningar till nästa sommar för bröllopsfotograferingar, brudmakeuper och examensfrisyrer gör att jag känner mig modigare och modigare att satsa i mitt egna företag. Så, om ni behöver en festmakeup, håruppsättning eller fotograf kan ni kontakta estenomen Michelle Blomqvist. ♥
 
Jennica

bästa estenom Michelle 😀😊

Svar: Tack fina fina du! <3
Michelle Blomqvist

Sandramaria

Stort grattis!

Svar: Tack fina! :)
Michelle Blomqvist

Yvonne Rauma Cassel

GRATTIS! Vi träffades hos min mamma, när du "gästspelade" på Folkhälsan i Kokkola. Jag har tänkt på dig och hållit tummarna för dig, fast jag inte följt dig så aktivt. Lycka till med företagandet och hela livet. God Jul!

Svar: Tack! Vad kul att höra från dig. <3 Hoppas att allt är bra med din familj och med din mamma. Krama om henne en extra gång från mig när ni träffas och ha en riktigt god jul!
Michelle Blomqvist

Ida-Marie Jungell

Så fin bild på dig, och grattis än en gång <3

Svar: Tack fina fina du! <3
Michelle Blomqvist

Sandra Emilia

Whiiii <3

Svar: <3
Michelle Blomqvist

Hemma Hos Felicia

Stort grattis!!!! :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress