2 augusti 2017

ABOUT FOOD

Lifestyle

 
Vanligtvis så gör jag och M mat varje dag här hemma och vi försöker att använda oss av så lite halvfabrikat som möjligt men nu under sommaren vet jag inte riktigt vad som har hänt haha. Det har blivit hämtmat, chips och godis alldeles för ofta så nu under två veckor (en är nu avklarad) skippar vi socker, mjöl och mjölkprodukter helt för att avvänja oss och sen efter det ska vi ta in allt igen men med måtta. Båda älskar pasta och bröd så att lämna bort mjöl skulle absolut inte funka för oss haha. 
 
 
En annan sak som jag har funderat på är det här med hållbar mat. Vi ska på samma gång också försöka minska på mat som vi slänger. För oss har det lätt blivit att mat och råvaror har hunnit bli gamla när vi bara är två och när M är borta på mycket resor och jag är ensam hemma blir det ännu mera mat som slängs för att den blivit gammal.
Nu försöker vi att planera middagarna och sen blir lunchen ett hopkraffs av vad som behöver ätas upp. När vi inte har köpt hem yogurth och bröd under senaste veckan tar vi istället en frukt eller bär som mellis vilket gör att dom inte hinner bli gamla heller. Skulle också vilja minska på onödiga förpackningar men har inte klurat ut hur man ska göra med frukt och grönsaker... Har ni läsare några tips för en mera hållbar matstil?
 
 
Julia

Jag brukar läsa Julia Degerths blogg "Grön i Åbo" för att få tips hur man sparar mat och överlag tänker på naturen :) Tycker hon kommer med bra och relaterbara tips!

Svar: Men tack vilket superbra tips! :)
Michelle Blomqvist

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress