8 december 2017

EN GRÖN JUL

Lifestyle

Blogginlägget är ett komersiellt samarbete med Sunds trädgård
 
 
Igår kom första delen av Jul med Ernst (ett av mina favoritprogram under hela året) och jag blev så inspirerad att pyssla och fixa inför julen. Vi har hängt upp vårt tro, hopp och kärlek som jag älskar och så har vi ljusslingor lite här och där men annars är det en grön jul som gäller här hemma hos oss. Tycker om den där ombonade julkänslan som man får med växter och doften som sprider sig av granar, eucalyptus och hyacinter måste ju vara något av det bästa också! I det här blogginlägget har jag i ett härligt samarbete med Sunds stylat växter och produkter från deras butik i vårt hem! 
 
Hos Sunds kan man köpa alla tillbehör som behövs för att göra sin egna julkrans men där kan man också köpa helt underbara färdiga kransar
 
Julkransar är ju något av det finaste jag vet och det är ju bara så himla härligt att knyta en egen. Dock har jag också köpt en färdig krans i granris från Sunds redan under deras julöppning. Fick så ont i händerna i fjol när jag knöt julkransen till vår dörr i granris så tänkte att jag kan fuska lite i år och köpa en färdig hihi...
 
 
Blockljus, bricka, ljusstake, krans, prydnadsgran, granprydnader och kruka från Sunds. 
 
 
 
 
Vid Sunds hittar man olika typer av prydnadsgranar som man kan ställa på både bord och golv. Den här var sådär lagom stor för att sätta på vårt vardagsrumsbord och så blev jag så glad när jag hittde dessa rustika julgransprydnader.
 
 
Ljusstakar, ljus, vaser, snittblommor, kransar, julgransprydnader, prydnadsgran och kruka i guld från Sunds.
 
Dova färger som mörkgrönt och mörkrött blandat tillsammans med vitt är min favorit på julväxter. En ny favorit bland snittblommor är hyacinter. Har alltid flera lökar här hemma under julen i nästan alla rum eftersom dom doftar så gott men till julafton får det bli en bukett med hyacinter. 
 
Dessa ljusstakar är verkligen så fina! Vanligtvis använder jag bara vita ljus här hemma men med svarta blir det lite mer intressant! När man gör stilleben tycker jag att det blir så levande om man blandar smala ljusstakar och blommor tillsammans, ljusstakar är också ett bra sätt att få till lite höjd i ett stilleben. Blev helt förälskad i den höga ljusstaken i mässing. 
 
 
En julkrans pryder alltid vår panelvägg i sovrummet till julen. Älskar att vakna upp till doften av jul. ♥
 
 
Hoppas att ni fick lite inspiration för att göra hemmet julfint med växter. Om julkänslan fortfarande inte infunnit sig så rekommenderar jag att ni gör ett besök till Sunds här i Jakobstad. Med alla härliga dofter, växter och julprydnader som fyller affären så kan man liksom inte undvika att få jjulkänsla. Jag åker alltid dit först ett varv för att bara samla åt mig olika ideér och inspiration och sen måste jag hem och planera lite innan jag åker dit igen hihi. Allt som ni såg här i blogginlägget har jag bara lånat hem för fotograferingen så nu i helgen ska jag hämta hem massor med grönt och göra årets julkrans till sovrummet.
Matilda

Grön inredning, eller över huvud taget inrednibg utan massa rött, är så himla stiligt till julen tycker jag!

Svar: Ja men visst är det snyggt med grönt till julen. :)
Michelle Blomqvist

Kitty

Så vackert du fixat med produkterna! Bra skrivet inlägg.
/Kitty

Svar: Men åh tack! Vad glad jag blir!
Michelle Blomqvist

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress