(Glömde helt bort att ta bilder när klänningen var klar men här är en bild när jag förevigar att klänningen snart är klar, klänningen har ett släp på baksidan.)
 
När jag fick se resultatet av flera månaders arbete direktsänt i TV måste jag erkänna att jag kände en gnutta stolthet.
 
Det är flera år sedan jag tackade ja till ett kundarbete sist, dels för att tiden inte räckt till men mest för att inspirationen att designa och sy inte funnits där. Tror att jag behövde ha en paus efter några väldigt intensiva år. Under början av hösten fick jag förfrågan om att skapa en klänning till Finlands självständighetsbal, även om jag ville tänka lite på saken innan jag tackade ja så kände jag direkt hur det pirrade i magen och den där bekanta längtan och ivern efter att få skapa något alldeles eget. Jag tackade ja till arbetet och sen började hela proceduren med planeringsmöte följt av tygjakt, konstruktion av mönstret och själva sömnaden. 
 
Klänningen gjorde jag till Anna-Maja Henrikssons. Idén till klänningen var att ta in något från Österbotten i designen och jag inspirerades av formen på vågor och av Anna-Maja själv. Hon är ju en riktig powerkvinna och jag ville därför göra en väldigt stark och kvinnlig klänning så vi valde ett rött siden tyg som formades väldigt enkelt men med ett släp som gjorde den lite mera dramatisk. Draperingen på dekolltaget formades som mjuka vågor som sen gick ut i släpet.
 
Det var en sån ära att få sy den här klänningen till Anna-Maja och att den fick dansa under Finlands 100 åriga självständighetsbal på slottet är ju verkligen en dröm som gick i uppfyllelse! Det var egentligen lite för roligt att designa och sy den här klänningen för nu har jag ju planerat ihop en hel kollektion som jag skulle vilja tillverka haha. Måste bara hitta någon som är intresserad av att investera i min idé... Men superkul att A-M var nöjd med klänningen och tusen tack till all fin respons jag har fått av er alla som såg klänningen på balen!
 
Linnea

riktigt fin klänning :)

Svar: Tack! :)
Michelle Blomqvist

Hanna Karlsson

Vilken snygg klänning! Så kul att få skapa något eget. :-)

Svar: Tack, ja men visst är det! :)
Michelle Blomqvist

SandraEmilia

Såå fin klänning och så glad för din skull att du fick en så ärofylld uppgift! <3

Svar: Tack tack fina du!
Michelle Blomqvist

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress