6 december 2017

TACKSAMHET

Lifestyle

 
 
Idag firar Finland 100 år som självständigt land. Många känslor en dag som denna men som störst känner jag tacksamhet. Tacksam för trygghet, frihet, hjälp när det behövs, gratis skolgång och sjukvård, rätten att säga ja eller nej och fatta egna beslut. Tänk att jag fått utbilda mig gratis till både klädsömmare och estenom och att jag har fått hjälp och handledning vid starten av mitt företag. 
 
Vi började dagen med att åka ut till Fäboda och vandra i skogen, det måste ju också vara en av dom bästa sakerna med Finland, att få gå fritt i skog och natur. På kvällen hade vi middag hos mamma och pappa och sen bänkade vi oss hela familjen i soffan för att kolla balen. 
 
I år var det extra roligt att se på sändningen från Finalnds självständighetsbal. Det kändes så festligt tack vare 100 års jubileet men det var speciellt på ett annat sätt också. För några månader sen fick jag ett spännande samatal som ledde till ett väldigt ärofyllt kunduppdrag, nämligen att designa och sy en klänning till Finlands självständighetsbal. Känns så roligt att jag fick möjligheten och tog chansen att uppfylla en dröm sen länge tillbaka. 
 
Sista provningen gjordes i lördags och ikväll pirrade det lite extra i magen när klänningen skulle göra premiär på balen. Var så roligt att få se den i tv ikväll och att även få se flera klänningar gjorda av andra finlandssvenskar, bl.a. klädsömmare på Optima hade gjort en dräkt och Elin Sandholm hade gjort tre klänningar till balen. Ska se om jag hittar nån bild på klänningen från slottsbalen så kommer det upp i ett senare inlägg!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress