2 november 2017

MICROBLADING

Lifestyle

Blogginlägget är i samarbete med Beauty and Brows Vasa
 
 
Igår testade jag på att göra microblading i ett samarete med Rosanna på Beauty and Brows Vasa. Microblading eller 3d tatuering som det också kallas är en behandling som kan jämnföras närmast med en tatuering och som man gör på ögonbrynen. Microbladingen håller mellan 1-3 år beroende på olika faktorer. Rosanna arbetar på sin egen salong i Vasa men från och med nästa vecka kommer hon också att göra microblading här i Jakobstad på Cosmetique. När jag fick förfrågan om ett bloggsamarbete av Rosanna blev jag så glad för jag hade tidigare kollat in hennes instagramkonto och var imponerad över hennes microblading arbeten.
 
Mina ögonbryn före behandlingen
 
Jag har länge varit intresserad av att göra microblading eftersom jag har väldigt lite hårstrån i yttre delen av mitt ögonbryn som ni kan se på förebilden. Yttre kanten på mina ögonbryn har alltid haft lite hårstrån men tycker att det blir dessutom blivit ännu mindre hela tiden haha. Tycker själv att riktigt tjocka ögonbryn är snyggast men med microbladingen ville jag främst få tyligare hårstrån i yttre sidan av ögonbrynet och sen lite tjockare bryn hela vägen. 
 
Rosanna mäter och ritar formen på ögonbrynen
 
 
Igår gjorde jag alltså den första delen av microbladingen och om sex veckor ska jag och göra den andra delen. Att lita på någon som ska göra ändringar i ens ansikte känns ju väldigt skrämmande men efter att ha sett Rosannas arbeten kände jag att jag litade på hennes kunskap och hennes ögonbrynsstil. Det enda som jag var orolig över innan att det skulle göra fruktansvärt ont men Rosanna berättade att vi kunde ta pauser när smärtan kändes för stor och hon satte ju förstås bedövning på också innan. Hon berättade också att man inte kan se det riktiga resultatet direkt efteråt eftersom brynen är mycket mycket mörkare till först och brynen blir också jämnare efter några veckor. Det slutgiltliga resultatet ser man först efter andra delen som görs ca 6 veckor efter den första.
 
 
Hur blev resultatet efter första microbladingen? Nu kan man inte ännu säga hur resultatet ser ut eftersom ögonbrynen är mycket mörkare och större än slutresultatet kommer att se ut. Varje gång jag ser mig i spegeln nu så hoppar jag till eftersom det är så ovant men massor av färg kommer som sagt att försvinna och brynens stjocklek kommer också att dra ihop sig så nu är jag halvvägs genom behandlingen kan man säga. Men det ser verkligen så naturligt ut, är så imponerad över detaljerna och hur bra det ser ut också på riktigt nära håll. Är verkligen så nöjd med Rosannas arbete hittills. Formen liknar väldigt mycket den jag själv brukar sminka och hon har verkligen fått alla strån så smala och naturliga! Känns overkligt och häftigt att jag nu har ett par hela ögonbryn utan att behöva använda makeup. Den här första veckan får man inte alls sminka brynen och man ska undvika det så länge som möjligt för att minska infektionsrisken men det ska bli såååå kul att testa sminka dem sen, kommer att vara så mycket lättare än tidigare haha. 
 
Gjorde det ont? JA det gjorde ont det men jag hade förberett mig på att det skulle göra olidligt ont så jag blev positivt överraskad när det gjorde mindre ont än jag tänkt mig. Men även om det gjorde ont så kändes det okej när jag hann vila mellan varven under tiden som färgen var på. Rosanna föreslog hela tiden också att vi kunda ta fler pauser men jag kände att jag vill få det undan bara haha. 
 
Jag tänker ta bilder på ögonbrynen med några dagars mellanrum tills jag åker på den andra delen så att ni också kan få se hur färgen ändras osv. Efter andra besöket kommer jag sen att göra ett längre blogginlägg med bilder från hela förvandlingen och mina ärliga åsikt om hela upplevelsen och slutresultatet! 
 
Till er som är intresserade av att göra microblading så rekommenderar jag verkligen att ni ska gå in på Rosannas instagramkonto @beautyandbrows_wasa för att kolla in hennes arbete. Om ni har frågor eller är intresserade av att boka en tid så gör ni det till +358442421003 eller till beautyobrows@gmail.com Och till er som bor i Jakobstad så finns det nu också möjlighet att boka in en tid till Jakobstad fr.o.m nästa vecka. :)
 
Resultatet efter första delen av microbladingen
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress