LAST DAY OF OCTOBER

 
Imorgon ska jag till Vasa för att göra microblading i ett bloggsamarbete. Det känns lite spännande men jag ser så framemot det och det kommer att vara så skönt efteåt att ha naturliga och fylliga ögonbryn utan makeup. Extra kul ska det bli att se resultatet eftersom Rosanna som ska göra mina ögonbryn har gjort så otroligt fina och naturliga ögonbryn åt fler av mina kompisar! :)
 
Innan jag åker till Vasa imorgon ska jag till Optima för en fotografering av deras nya linje Modeassistent. Utbildningen låter riktigt intressant så det ska bli kul att få vara med på ett litet hörn nu när den blir till, tänkte berätta mera om den senare också här på bloggen eftersom jag vet att ni är många yngre modeintresserade tjejer som snart ska välja vad ni vill göra efter högstadiet. :) Nu måste jag gå upp och stryka de sista plaggen inför imorgon! 
 
 
 

VÄLKOMMEN TILL BEAUTYGRAPHY

Blogginlägget är i samarbete med Beautygraphy
 
Det börjar ju bli ganska länge sen jag utlovade bilder från studion men bättre sent än aldrig tänker jag nu. ;) Så här kommer en liten rundtur.
 
 
Studion ligger i Jakobstad på baksidan av en gammal kyrka. Det var lokalens helt fantastiska fönster som gjorde att jag blev helt kär i lokalen första gången jag såg den.
 
 
Det mesta i studion är saker som jag har gjort själv med hjälp av Magnus. Skylten med ledlampor bakom hade han gjort som en överraskning till mig när han var ledig i somras. Produkthyllorna är skafferihyllor som vi målat svarta och sen har vi gjort hyllplan i trä som vi sen målat med grå kalkfärg. Kassadisken är gjord av gamla pallkragar och bänkskivan är gjord i trä som vi målat med samma kalkfärg som hyllplanen.
 
 
Bordet vid de stora fönstren är till för makeupkurser. 
Makeup och hårstyling hörnet. 
 
 
Nu börjar det också kännas som att jag har bott in mig lite i studion, alla möbler börjar hitta sin plats osv. Välkomna in och hälsa på om ni har vägarna förbi Jakobstad, jag är oftast här onsdag-lördag men det lönar sig att slå en signal före så jag säkert är på plats. Jag säljer också sminkprodukter från Youngblood så om man vill komma in och kika på produkter går det också riktigt bra! :)
 

HÄRLIGT ATT FÅ TA DEL AV STORA ÖGONBLICK

 
Igår hade jag äntligen invigning av studion åt mina vänner. Blev en så fin kväll och det var så roligt att få ha dom här alla som kunde komma. Idag kan ni också läsa en artikel på ÖT om Beautygraphy, Anne-May Wisen  som skrivit artikeln besökte studion den här veckan och det kändes lite nervöst att hon skulle skriva om mig och mitt lilla företag. Själv känner jag att inte är mitt företag någon stor grej att skriva om men tyckte hon fick ihop en så fin artikel och det känns ju som att nu har man ett företag på riktigt när man fått läsa om det i ÖT hihi. Tycker att rubriken passar så bra till artikeln för det är ju verkligen det bästa med mitt jobb att jag får ta del av stora ögonblick i andras liv. ♥ 
 
Måste springa iväg och köpa tidningen senare idag när jag har jobbat klart vid studion så jag får spara artikeln. :) Här hittar ni artikeln! 
 

CREATING MEMORIES

 
I morse hade jag och Daniela bestämt oss för att packa med oss kaffe och frukost och dra ut i skogen direkt från morgonen. När vi kom fram tände vi en brasa, lindade in oss i filtar och väntade på att våra pinnbröd skulle bli klara över elden. 
 
Jag har tänkt på vilka minnen det är som man kommer att komma ihåg senare i livet. Man skulle ju använda tiden och sina pengar bättre om man visste vad det är som man faktiskt uppskattar och kommer ihåg efteråt. Visst är det skönt ibland att bara slänga sig på soffan och kolla seriemarathon men för mig är kvällarna framför tv eller kaffestunderna när man skrollar genom instagramflödet inte något som jag kommer att komma ihåg om ett år eller ens om en vecka.
 
När jag tänker tillbaka på vad som hänt hittills under 2017 så är Australien resan det första som kommer upp (måste göra fler blogginlägg om den resan). Andra minnen är midsommarnattsdoppet på Åland, utflykter och vandringar som vi gjort, pizzafredagar, bröllopsdagar jag fått vara med på, sena kvällar på terassen under massor av filtar, terassfrukosten på Epoque under min och Magnus första bröllopsdag, middagar med vänner, söndagar som vi hjälpt till vid mina föräldrars bygge, dagar med syskonbarn, mysiga sovmornar när man vet att dagen inte har några måsten, bastubad efter iskalla dagar i februari, varje dag när vi kommer hem från jobbet och möts av Kenzo och hans små öron flaxar när han kommer skuttande fram av glädje. Alla dessa minnen gör mig alldeles varm i hjärtat när jag tänker på dem så det är ju fler såna minnen som jag borde skapa varje dag. 
 
Vi har funderat lite fram och tillbaka om vi ska göra en mindre renovering av vårt kök här hemma nu i vinter eller om vi istället ska boka en resa till USA på våren och bland annat besöka Grand Canyon. Många pratar ju om att det är dumt att resa bort pengar och att det är vettigare att köpa något konkret som man kan ha glädje och användning av längre (som ett kök nu i vårat fall) men efter att ha skrivit upp vad det är som jag minns från i år känns det som en resa också skulle ge glädje väldigt länge när man ser tillbaka på den. Svårt att välja förstås och vi kanske skippar båda två i slutändan men tycker att det är superbra att fundera på vad det är som man tar med sig från varje dag. Måste ha Magnus att göra en lista också så vi kan planera tillsammans. :D
 
 

 
 

MITT HJÄRTA

 
Ni kan aldrig förstå hur varmt det värmer mitt hjärta varje gång jag får en bokning till Beautygraphy. Att starta ett eget företag med endast privat finansiering är absolut inte lätt och fortfarande är det egna företaget inget som jag kan leva på men för varje bokning kommer jag mig lite närmare mitt mål och det är tack vare alla mina underbara kunder som företaget växer. På fredag kommer jag att ha en liten öppning av studion åt mina närmaste vänner. Största delen av mina kunder har redan besökt studion men jag har ännu inte bjudit in några vänner dit så tänkte att det börjar bli dags nu. Har ju lovat er läsare bilder från studion men känner att det aldrig blir riktigt klart där haha, kanske jag får fram kameran på fredag så att ni också får se hur studion ser ut. :)
 
Det känns väldigt härligt att jag redan nu vet ungefär hur mitt jobbschema 2018 kommer att se ut. Studenter och examinander har börjat höra av sig och helgerna till sommaren 2018 är snart helt fullbokade med bröllop vilket känns overkligt men sååå roligt. Tänk att så många vill att just jag ska vara med och föreviga deras dag. :') Nu fylls veckorna med fotograferingar samt makeuper och fotograferingar till olika festligheter. Några bröllopsbokningar har jag också under hösten men under november kommer största delen jobb att vara på ett helt nytt projekt som ni kommer att få se resultatet från senare. Mot våren kommer jag också att ta emot min första praktikant, ska bli så kul att få ha med mig en estenomtjej under några veckor. Inom skönhetsbranschen sker så mycket uppdateringar hela tiden så jag har på känn att det inte bara är jag som kommer att lära henne utan hon kommer troligtvis att lära mig ännu mera haha.