22 oktober 2017

CREATING MEMORIES

Lifestyle

 
I morse hade jag och Daniela bestämt oss för att packa med oss kaffe och frukost och dra ut i skogen direkt från morgonen. När vi kom fram tände vi en brasa, lindade in oss i filtar och väntade på att våra pinnbröd skulle bli klara över elden. 
 
Jag har tänkt på vilka minnen det är som man kommer att komma ihåg senare i livet. Man skulle ju använda tiden och sina pengar bättre om man visste vad det är som man faktiskt uppskattar och kommer ihåg efteråt. Visst är det skönt ibland att bara slänga sig på soffan och kolla seriemarathon men för mig är kvällarna framför tv eller kaffestunderna när man skrollar genom instagramflödet inte något som jag kommer att komma ihåg om ett år eller ens om en vecka.
 
När jag tänker tillbaka på vad som hänt hittills under 2017 så är Australien resan det första som kommer upp (måste göra fler blogginlägg om den resan). Andra minnen är midsommarnattsdoppet på Åland, utflykter och vandringar som vi gjort, pizzafredagar, bröllopsdagar jag fått vara med på, sena kvällar på terassen under massor av filtar, terassfrukosten på Epoque under min och Magnus första bröllopsdag, middagar med vänner, söndagar som vi hjälpt till vid mina föräldrars bygge, dagar med syskonbarn, mysiga sovmornar när man vet att dagen inte har några måsten, bastubad efter iskalla dagar i februari, varje dag när vi kommer hem från jobbet och möts av Kenzo och hans små öron flaxar när han kommer skuttande fram av glädje. Alla dessa minnen gör mig alldeles varm i hjärtat när jag tänker på dem så det är ju fler såna minnen som jag borde skapa varje dag. 
 
Vi har funderat lite fram och tillbaka om vi ska göra en mindre renovering av vårt kök här hemma nu i vinter eller om vi istället ska boka en resa till USA på våren och bland annat besöka Grand Canyon. Många pratar ju om att det är dumt att resa bort pengar och att det är vettigare att köpa något konkret som man kan ha glädje och användning av längre (som ett kök nu i vårat fall) men efter att ha skrivit upp vad det är som jag minns från i år känns det som en resa också skulle ge glädje väldigt länge när man ser tillbaka på den. Svårt att välja förstås och vi kanske skippar båda två i slutändan men tycker att det är superbra att fundera på vad det är som man tar med sig från varje dag. Måste ha Magnus att göra en lista också så vi kan planera tillsammans. :D
 
 

 
 
Anne L

Vilka fina bilder! och en resa är ju aldrig fel:)

Svar: Tack! <3 nej men precis :D
Michelle Blomqvist

Jarina

Så fina bilder! Jag håller med dig om att en resa kan kännas som bortkastade pengar, men sen när man tänker på alla starka minnen och upplevelser man får från en resa, så bär man ju med sig de resten av livet. Fastän det inte är materiellt är det ändå nånting som i alla fall jag gärna lägger pengar på :)

Svar: Tack <3 Ja men precis så tänker jag också! :)
Michelle Blomqvist

M

Var har du köpt glasen? :)

Svar: Det är min kompis glas så nu vet jag faktiskt tyvärr inte var hon köpt dem. :)
Michelle Blomqvist

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress