17 september 2017

MADE IN FINLAND

Lifestyle

Ikväll vill jag tipsa om fem finska småföretag som alla tillverkar sina produkter här i Finland. Jag strävar själv efter en mera hållbar livsstil och när jag köper något nytt vill jag alltid ta reda på var produkten är tillverkad och det är ju tyvärr inte så ofta det står made in Finland när man läser på lapparna som finns inuti plagg och på andra produkter. Men här är fem företag som tillverkar alla sina produkter här i Finland och dom här företagen är också relativt nystartade så det känns ju extra roligt att man har chansen att hjälpa någon uppfylla sin dröm! :)
 
Mini Mosa är ett finländskt företag som tillverkar barnkläder. Plaggen är så himla söta och har så roliga och fina mönster, alla kläder är unisex och dessutom handgjorda i finland. Minimosa tillverkar också kläder för prematurbarn. Varje gång någon av våra kompisars barn fyller år brukar vi köpa något från Minimosa, känns så roligt att få ge en gåva som man är designad och tillverkad här i Finland. 
 
 Bild från Minimosa
 
e/s design är ett finskt slow fashion klädmärke för kvinnor. Kläderna är designade och tillverkade av Elin Sandholm i Ekenäs. e/s design gör den fantastiska multifunktionella klänningen Nicolie som man kan knyta på oändliga sätt som bland annat mina brudtärnor hade på sig på vårat bröllop. Nu har Elin också designat flera nya produkter som ni också hittar i hennes webshop. 
 
 
Bild på brudtärnorna i Nicolie klänningen från e/s desing ♥
 
 
BySandraMaria är ett nytt företag som specialiserar sig på väskor och inredningsdetaljer. Alla produkter är handgjorda och man ser verkligen att det ligger så mycket tanke och kärlek bakom varje liten detalj på produkterna. Reusable foldable market bag känns som den perfekta väskan att ha med sig när man åker och handlar eftersom den är den får lätt plats i handväskan och sen behöver man inte ta en ny plastpåse varje gång man handlar mat, så smart! :)
 
Bild från SandraMarias
 
 
Lykkeliten är en webshop som främst säljer egna stickmönster men i webshoppen kan man också köpa bl.a. handstickade mössor och dom finaste tovade babytossorna. Victoria som är kvinnan bakom webshoppen kommer snart också att komma ut med ett mönster på en stickad tröja för kvinnor som ni kan se fler bilder på här i hennes blogg. Jag som aldrig i mitt liv har stickat blir så sugen på att börja bara för att jag ska få göra en lika fin tröja till mig själv. Önskar att hon skulle starta en workshop med stickning där man kan göra den tröjan så att även såna som jag skulle få göra en så fin tröja. :D
 
Bild från Lykkeliten webshop
 
Gedigo är ett inredningsföretag som tillverkar alla produkter här i Finland. Produkterna tillverkas i Naatali av högklassiga naturmaterial. Albmi hängaren är en produkt som är väldigt populär från Gedigo och likaså deras dörrknoppar i läder men min absolut favoritprodukt är deras läderväskor. Drömmen vore verkligen att få äga en sån någon dag. 
 
Några av er känner säkert till dessa företag eftersom många av dem ligger här i Österbotten men om ni inte har hört talas om dem rekommenderar jag verkligen att ni ska ta en titt på deras hemsidor.  OBS! Detta inlägg är INTE sponsrat, jag vill bara lyfta upp några riktigt fina företag. Känner ni till fler företag som också tillverkar sina produkter här i Finland får ni gärna tipsa om dem i kommentarsfältet! :)
 
Sara

Webbshoparna PUF Design Market och Nudge har en del finska bränds som jag tror skulle kunna ha produktion i Finland. Annars Muotikuu har i Åbo :)

Svar: Tusentack för tipset! Ska kolla vad jag hittar där. :D
Michelle Blomqvist

Elli

När det kommer till hudvård är EkoPharma ett finskt märke som gör härliga ekologiska produkter! De använder sig av bär som finns i Finland, t.ex lingon och hallon, till deras produkter. :)

Svar: Måste kolla lite närmare på det! :)
Michelle Blomqvist

Julia

Noolan både designar och tillverkar sina kläder här i norra Österbotten! :)

Svar: Ja men det gör dom ju, hade helt glömt bort det.:)
Michelle Blomqvist

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress